info@treatinturkey.com TR ENG RU ARB

Hava Ambulansı



Alarm geldiğinde yurt içinde hastaya en yakın noktadaki uçak ve ekip hazırlanmakta ve hareket etmektedir. Ortalama bu süre mevsim şartlarına göre değişmekle beraber 35-55 dk. arası değişmektedir. Kış şartlarında meteorolojik verileri bekleme süresi uzamaktadır. Hastanın medikal durumu, hava şartları, coğrafi konumuna göre uçak tipleri uzman teknik ekip tarafından ayarlanmakta ve buna göre transport planlanmaktadır.

Hava alanları ; yurt içi sivil ve askeri meydanlar gündüz ve gece, acil özel izinlerle kullanılmaktadır. Çok acil durumlarda havaalanı olmayan illerde özel tip karavan ambulans uçaklarla toprak pistlere iniş yapabilmektedir. Tüm bunlara rağmen kara ambulanslarıyla transport zorunlu ise tam donanımlı araçlarımızla medikal ekip eşliğinde transport yapılmaktadır.

Hava ambulansı hizmeti 365 gün 24 saat açık olan alarm merkezi telefonlarımızı aramanızla başlamaktadır. Hizmetimiz yurt içi ve yurtdışı kapsamlıdır. Hastanın bulunduğu merkezde hava limanı varsa uçak ambulans ile yoksa helikopter ambulans ile bulunduğu merkezden alınıp istenilen merkeze ulaştırılmaktadır. Hastanın hastaneden alınıp havalimanına getirilmesi, gittiği yerde de hava limanından karşılanıp merkez hastaneye götürülmesi için gerekli, tam donanımlı kara ambulans organizasyonu da ekibimiz tarafından yapılmaktadır. Transferler BED TO BED denen yataktan yatağa nakil şeklinde olmakta, hastanın klinik durumu ne olursa olsun, hasta alındığı yerden gideceği merkeze kadar gezici uzman ekibimiz tarafından götürülmektedir. Tıbbi malzemelerimiz uçak içinde sabit olan ve taşınabilir olan medikal aparatları içermektedir. bunun amacı; tıbbi cihaz donanımı eksik bölgelere gidildiğinde hastanın hastaneden havaalanına getirilirken, kara ambulans içindeki yoğun bakım koşullarının devam ettirilmesini sağlamaktır.

Transport ekibi

Doktor (acil uzmanı veya anestezi uzmanı) ve yoğun bakım hemşiresi veya anestezi teknisyenlerinden oluşmaktadır. Hastanın medikal durumuna göre, bu ekibe ilaveten ilgili branş doktoru da (kardiyoloji, pediatri vs) uçuşa eşlik edebilir. Ekip oluşumuna, hastayı primer takip eden klinikle yapılan konsültasyon sonucuna göre karar verilmektedir. Ambulans uçaklarda yoğun bakım şartları sağlandığından, müdahalenin yeterli şartlarda yapılabilmesi açısından medikal alan kokpitten paravanla ayrılmıştır. Uçak tipine göre, kokpit arkası alana 1-2 hasta yakını ve refakatçi alınabilmektedir.


Mail Listemize Üye Ol!



Copyrights © 2019 Treat in Turkey / Tüm Hakları Saklıdır.